Monday, August 10, 2009

MENU UTK HARI INI

Pagi tadi sblom dtg ke kluster, aku dah siap memasak utk lunch en abu sekali dgn utk aku berbuka...
Ikan kembung sambal kicap dan ikan talang kering masak asam...
Actually, en abu dah komplen "abg dah taktau nak beli lauk apa, dah jemu rasa mkn lauk beli..."
So, sendiri faham la kan wahai kamu si isteri...
"Insyaallah abg, kalau sempat by akan masak..."

11 comments:

  1. seperti biasa... resepi madam

    ReplyDelete
  2. nak keduanya sekali ke? sebenanrnya kan, taktau apa rasanya sebab arini memasak dlm keadaan berposa (tgh praktis utk bln ramadhan nanti)

    ReplyDelete
  3. hahaha....
    lebih kurang je ayat en abg iena..

    jadi paham2 la yee...

    ReplyDelete
  4. hikhikhik, tu la pasal iena....

    ReplyDelete
  5. sedapnya... suka ikan kembung masak kicap.... tp balong xsuka... citarasa km sgt2 bbeza... huhu... slalu masak ikut citarasa dia...

    ReplyDelete
  6. kalau kita masak selera depa, puas tgk depa makan kan? kalau masak yg depa x suka, x syok sebab depa mkn sket. tapi nasib baik my abglong x kisah masak apa pun...

    ReplyDelete
  7. AMBOI SEDAPNYE..TERLIUQ...HEHE

    ReplyDelete
  8. dah lama nak makan ikan talang kering masak asam...nih baru berkesempatan nak buat...

    ReplyDelete
  9. ha, masak asam ikan talang..mmg sedap..best! feveret tu..tapi sekarang dah jarang buat, dok sorang maleh nak masak..hahaha..
    tp iyalah ros, bab ayat tu sama ngan ayat hubby org jugak.."boring ar makan lauk offshore,hehehe.." sendiri mau faham la kan..! hahaha!!
    sedapnya tengok..hampir tergugat iman puasa nih!

    ReplyDelete
  10. terliur nengok..akak suka masakan cam tu

    ReplyDelete
  11. riyuzi: kena pegang kata2, sayang suami kena jaga protnya... sabaq2, jgn sampai terbatai posa tu...

    mamasyaza: masakan mcm nih simple tapi sedap kan akak kan...?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails