Monday, August 17, 2009

4 HARI DALAM 1

Dah bersawang blog aku...
Start khamis lepas, aku tak sihat...
So, tak datang kluster dan x dapekla nak hapdet blog...
Jom layan menu2 yg aku masak dalam masa 4,5 hari nih...

Rabu malam teringat resipi puding kentang yg aku cilok dari internet aritu...
bahan2 semua dah ada...
So, inilah rupanya...
Sedap jugak puding kentang nih...
Semalam mama mai rumah, dia makan puding nih...
Sedap kata dia...

Hari jumaat, masak spaghetti...
Untuk lunch sampai dinner...
Gambar spaghetti yg dah siap x ambik pun, gambar bahan2 yang sedia nak digunakan je yg ada...

Sabtu tak masak apa sebab gi ambik ubat cik kecik n dok layan cik kecik...
Lagipun mlm ada BBQ kat rumah prof sazali sempena meraikan member2 yg konvo... (nanti aku upload gambar tapi nak kena copy dr member2 coz aku bwk kamera tapi simpan dlm handbag jer, takleh nak ambik gambar sebab dok pegang cik kecik, abahnya gi tahlil arwah kawan dia)

Pagi ahad en abu ada larian merdeka satu malaysia (aku x pasti btol ke nama acara larian tu)...
So, yang tinggal aku n cik kecik...
Teringat nak beli nasi kerabu kak pah yg sedap iteww...
Bwk cik kecik naik keta, gi beli nasi kerabu n nasi dagang (1st time try nasi dagang kak pah)...
Kat bwh nih nasi dagang kak pah... ada sambal nyior manis...
Mama x penah plak buat sambal nyior tu, rupanya mmg sambal tu set dgn nasi dagang...
Buleh tahan la nasi dagang nih tapi sedap lagi nasi kerabu...

Dan menu utk hari nih...
Gulai ikan cair+ bendi, telur goreng dadar, kacang buncis goreng+telur, cabai melaka potong+kicap...
Gulai tu mcm ada yang kurang tapi aku dah adjust sebaik mungkin masih x sama rasa mcm mama masak...


3 comments:

  1. puding kentang?wah 1st time dengar ni

    ReplyDelete
  2. waa..dlm pada tak sehat tu larat lagi tu masak..

    ReplyDelete
  3. nana: btol, puding kentang... tak tipu, hihihih....

    MuMMy 2 Haqq: bila bdn x sihat, teringin nak mkn mcm tapi skrg x brani nak beli kat luar...masak je la...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails