Tuesday, July 28, 2009

RIBENA & AYRA

Memandangkan ayra kurang minum susu...
Last week aku decide nak try Ribena Blackcurrant untuk dia...
Lagipun aritu gi rumah K.long Shakira, dia bancuh ribena...
Dan cik kecik tu minum byk sampai x cukup2...
Aku beli Ribena yg ada extra glucose, botol kecik yg Rm7 lebih sebotol tu...
Baliknya aku try bancuh and bagi ayra minum...
Telan je air tu, trus buat muka masam...
Dia x suka... Agaknya dia x suka sebab xde ais? Masa kat rumah k.long tu dia letak ais...
Tapi bukan ke budak2 suka dgn ribena tu...?
Lagipun aku nak cuba selesaikan masalah b***k keras cik kecik tu...
Ke minum ribena lagi t**k jadi keras?
La nih, ibu n abah yg minum ribena tu...


13 comments:

  1. hr tu kak long bancuh sunquick blackcurrant...
    isy, tak tahu la plk psl biyak keras tu... tak gi tanya doc ke?

    ReplyDelete
  2. ayra kan dah mkn mcm org tua...semua dia makan... sebab tu kot t**k dia pun jadi mcm org tua...

    ReplyDelete
  3. aku minum ribena blackcurrant + epal..

    lawas

    hehe

    ReplyDelete
  4. tu la, sebab tu aku bagi ayra minum ribena nih tp dia xmau plak...

    ReplyDelete
  5. ros! kita baru je beli ribena kat damia time luch tadi kt k4 hehe..siap ngan botoi air skali bw bekal klw kuar jenjalan sebab klw g mkn dia sibuk nk mnm air kita yg ada ais tu

    ReplyDelete
  6. ye ker, lebih kurang sama ekk.. ayra kalau kluar kena bwk training cup dia...takut air yg dia minum abih tumpah.. kalau air kosong, byk dia minum tp kalau air ribena tu minum sket, trus buat muka masam...

    ReplyDelete
  7. Kak...
    try la air buah buahan khas tuk baby tuh..membantu gak...

    anak iena minum tu je...brand HEINZ ada atau GERBER...byk perisa lak tuh..hihi...mana tau ayra nak ke..

    ReplyDelete
  8. Tunggu Ibu & Papa nyer RESULT dulu arrrrrrrr kui...kui...kui!!!

    ReplyDelete
  9. kalu t**k keras tu, tryla bagi ayra minum sunsweet prune juice. mmg boleh melawaskn tu.. rasanya pun sedap!

    ReplyDelete
  10. iena: ok, nanti try cari...

    dj epoi: iyelah tu...

    izan: sunsweet prune juice yer? ok gak tu...

    ReplyDelete
  11. akak rasa ayra soh bancuh ribena + ais le tu...baru sedap diminum. hamiz sanim pun cam tu gaks...kalo ayaq kosong susah sgt nak minum..kalo bancuh ribena ngan ais..cepat ja habih..bebudak sekrg la katakan

    ReplyDelete
  12. kak, xmo ler ajar ayra minum ais sgt...sket2 buleh ler... tapi ayra air kosong byk dia minum...

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails