Tuesday, July 21, 2009

FIRST WORD

Sabtu lepas, ayra dah sebut satu perkataan...
Nak tau tak apa yang dia sebut....
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
Baby...
Itulah perkataan pertama yang terkeluar dari mulut cik kecik tu...
Sampai la nih pun kalau dia nampak gambaq baby, dia akan cakap "baby..."
Ishhh, ibu ngan abah takdak plak nak disebutnya...

Ptg sabtu tu plak, en.abu dok main2 dgn cik kecik tu kat porch rumah mama...
Ada sekor kucing melintas...
Trus cik kecik tu kata "Auuu...."
Bunyi ala2 mcm 'miauuu'...

12 comments:

  1. ha..abes la dia dah pandai minta baby..ekeke

    ReplyDelete
  2. hehe.. ! najlaa plak tak boleh di ajar 1 bende same, tp berbeza bahasa@sebutan.. aritu Abi dia ajar pisau dlm BM, ibu ajar sebut knife!.. dia marah ibu plak,bila sebut pisau,baru dia ok ~ ayokkk insyirah nihhh..

    ReplyDelete
  3. waa... dok bahasa isyarat lagi la ek dgn kak long sume... hm, baby pun bhs isyarat tuh... hehe...

    ReplyDelete
  4. hehehe, tu jadi sebab najlaa cerdik... clever najlaa...

    ReplyDelete
  5. k.long, nanti dulu... bhs isyarat baby tu kena simpan dulu... ada benda lain lagi nak kena setel...

    ReplyDelete
  6. ha ros..ayra dah sebut baby tu ada makna ka..heheheh!!

    ReplyDelete
  7. riyuzi: aiyakkk.... tu yg pelik awat first work dia...BABY.... adooyaiiii

    ReplyDelete
  8. armand panggil cat - 'tet'... erkkk ala2 nama mama die laks... hahahhaha

    ReplyDelete
  9. k.tety: kena ajar armand sebut btol2 'cat ' tu... hehehe..

    ReplyDelete
  10. haaaa...bahaya tu kalo asyik dok sebut baby..ntah2 ayra nak baby lagik tak...buat main masak2 bersama..ada gak member..tak la dia kesunyian

    ReplyDelete
  11. mamasyaza: nanti dulu kak... ibu ayra tak ready lagik... kena abihkan study dulu...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails