Friday, July 10, 2009

CONTEST RUMAHKU SYURGAKU

MamaDanish buat CONTEST RUMAHKU SYURGAKU...
Tapi biasanya org buat rumah tercantik...
Tapi kali nih MamaD buat contest utk sudut rumah terburuk...

Inilah sudut di rumah Ibu Ayra di Taman Hijrah, Kangar...
Buruk yang amat kan, ishhh, rumah sapa la nih...
Ruang nih kat bilik tgh rumah kami...
Bilik nih boleh dipanggil sebagai multi-purpose room sebabnya nih bilik tetamu cum bilik solat cum separa bilik stor...
Bilik nih jadi mcm nih disebabkan keluasan rumah yang amat kecik (lebih kurang 20ft x 30ft, yang me'limit'kan jumlah barang2 yang patut ada...
Bilik nih cuma ada satu katil double-decker(1+2) yang mana tgkat atasnya dah jugak jadi mini stor, satu almari baju 3 pintu, satu kipas berdiri dan satu mini rak kotak 3 tgkt...
Juga yang ada dlm bilik tu, apa korang semua nampak...
Yg ada kat situ adalah stroller ayra, kotak pampers ayra yang tok ayah beli masa giant buat offer (bundle 3 pack RM89.00), kotak baby carrier ayra, beg besar, tilam lama, penyangkut sejadah dan jugak 2 bijik container ibu yg ada mcm2 brg...
So mcm mana MamaD, burukkan sudut tu...

6 comments:

  1. rajin nye mengontest.heheh

    ReplyDelete
  2. rajin sebab x penah menang dan sgt teringin nak menang... akan ku mengontest sampai menang... sekali pun jadi la...

    ReplyDelete
  3. Moh le kita beramai2 masuk contest ni .... tunjuk umah kite, hikss ;D
    *tempat2 yg comot tuhh*

    ReplyDelete
  4. hihihi...lebih kurang dgn umah ku juga... kotak2 dan barang2 banyak..dok umh sewa..nnt nak pindah sbb tu syg nak buang kotak tu semua.. hadiah kawen pun ada yg tak digunakan lagi..masih dlm kotak jgk.

    tak sure lg kak ros leh p kenduri tu ker tak..balik ni pun nak kena p beli filter air dr.sukida..kat a/star..(nk cari lg kedai tu kat mana-min bukan terer sgt jln kt a/star tu) branch dr.sukida kat penang dah tutup. kalo sempat min sms yer..

    ReplyDelete
  5. salam kenal,gud luck. Kite pun nak join gak lah..Kalau kalah tu, umahku tak cukup berselerak lagi lah..hihi

    ReplyDelete
  6. Ahliahnizam: ya, tmpt yg amat2 comot...

    min: xpa, kita cuma bleh merancang....

    miszmama: gudluck to u too...btol tu, kalau kalah makna rumah kita ok lagi la...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails