Tuesday, March 16, 2010

SAYA MERASMIKAN....

Dengan ini aku merasmikan oven baru ku...
Resipi pertama yang terpilih untuk dibakar dgn oven tu adalah kek coklat...
Resipi kek coklat nih aku ambik dari MyResipi...
Rasanya nih resipi kek coklat paling senang sebab gaul jer semua bagi sebati then bakar, siap...


Resipi kedua plak adalah makaroni n cheese...
Mozarella cheese takdak, so pakai cheesedale jerk...
Bahagian bwh tak padat btol, maybe sebab byk air masa masak b4 bake tu...
Atau aku kena gunakan acuan yang lebih nipis dan lebar...
Yang nih aku guna acuan yg tebal n tinggi....
Tapi apa2 pun rasanya tetap marvellous...
Makaroni n cheese nih akan jadi santapan breakfast kami 3 beranak pagi esok (17 mac)...

***pasnih kapkek plak... dok cari cup tak jumpa2...nak kena gi kedai yg jual bhn buat kek nih...

12 comments:

  1. amboi ros, bersemangat waja nampak. kalo berjiran kan best, boleh gak daku merasa ...hehehe tak malu aku ni. nak beli bahan2 buat kek dan yg sewaktu dgnnya buleh beli kat asiokis...depan pizza hut alor staq...mekna slalu g beli kat situ

    ReplyDelete
  2. hehehe, semangat waja...ala kak suzi, nak malu apanya... buat besa ja...alahai, awat dekat sgt kedai tu... xpa, kat kangaq nih pun ada satu tapi x penah pi lagi... nanti kalau p loqstaq, bleh pi jenguk kedai asiokis tu... tq k.suzi 4 the info...

    ReplyDelete
  3. huhuhu..dia dah rasmi dah oven tu..
    buat org terliuq lah tgk kek coklat tu..lama x mkn kek nih..

    ReplyDelete
  4. wah dah ada oben semangat nk membaking ek hehehe

    ReplyDelete
  5. kak long,nami tak paham la function api oven atas bawah..boleh ajar dak nak bakar kek guna api mana, biskut api mana, etc..tq

    ReplyDelete
  6. baguslah nantiku g umah hang jamu sedap2 no

    ReplyDelete
  7. menariklah kek coklat tuh..lama tk makan kek nih..huhu

    ReplyDelete
  8. ros...share sket resepi coklat kek mane yg awak gune..byk sgt la resepi kat my resepi tu..heheh..k.su nak try buat tgk jadi tak cam awak tu..hihihi...

    jgn lupe bg setting oven awak skali..kdg2 lain sket setting nyer..

    ReplyDelete
  9. min: hehehe, dah gatai tgn sgt tu yg kena rasmi cepat2 tu... dlm sehari, 2 resipi trus buat ....mmg semangat waja (bak kata kak suzi kat atas tu)

    nana: ya, semangat waja.... hihihi

    ReplyDelete
  10. nami: hehehe, tak dapek la den nak membantu sebabnya oven k.long nih yg besa2 ja, xde setting api atas bwh... ada setting temp dgn timer ja... kena cari sifu masakan la nami...soweyyy

    cidah: ok ja, aku no prob...anytime...

    ReplyDelete
  11. wan: hehehe, sesekali asah skill...

    ina: buat lah wak, senang jer...xyah nak pukul butter+gula sampai kembang...

    k.sue: tu resipi kek coklat SSS... mmg dlm Myresipi tu dia letak nama tu 'kek coklat SSS'...simple, senang, sedap...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails