Friday, June 12, 2009

DALAM DILEMA

Aku dalam dilema sekarang...
Ada sapa2 buleh tolong aku solvekan poblem nih...
Atau bagi pendapat yg bernas....bernas ja tau... yang x bernas jgn bagi... nanti bertambah dilema aku...

Aku n en abu dok pk nak install line tenet...
Tapi x tau nak pakai mana satu antara byk2 nih...

Celcom broadband... kat kangar coverage ok ke aa?
Speed dia camana? Tak selaju streamyx kan...?
Tapi portable, tu yg best... P mana pun bleh bwk...

Maxis broadband....
Coverage, speed, price?

Streamyx bab speed mmg laju la kalau 1Mbps...
Kalau yg combo goes mobil pun bukan semua tempat buleh online kan?
Kena tmpt yg ada hot spot ja kan...btoi ka dak?

Kangaq dah ada winet ka?
Ada kot sebab aku tgk banner merata-rata...
Tapi camana dgn speed n coverage n rega dia...?
Hurmmmm....

9 comments:

  1. tiara baru jer beli broadband celcom..bau kedai lagi hiks..nk bagi komen pun susah..
    sebab..kena try dulu2
    apa2 pun try..tpi takpa ada 7 days trial free..if x puas hati pi humban balik kat depa n minta duit balik

    ReplyDelete
  2. klw nak pendapat yg sangat BERNAS sila minta sama eryn@mama tisya sebab dia keje kt BERNAS.hahah..

    dulu aku nk amik celcom tp jenuh tungu dia wat promotion, pastu skang pkai WIMAX br sbulan pkai,kt tmpt keje huby dpt celcom rege murah reg RM100 mthly 58.uwa....nyesal amik WIMAX.tp ok juga..

    klw tanya kt sapa2 yg terer psl IT sure diorang rekemen amik celcom.

    ReplyDelete
  3. tiara & nana: means, celcom ok lah ekk?

    ReplyDelete
  4. yup baik amik celcom la

    ReplyDelete
  5. bagi aku celcom ok streamyx ok...depends on hang sendiri...nak guna mcmana...streamyx ngan celcom broadband definitely streamyx is better cuma dia tak mobile...bulan2 bayaran lebih kurang ja...tapi skrg tmnet dok upgrade mende tah..mcm kat umah aku aritu slow gile walaupun amik pakej kononnya gempakla sangat

    wimax ngan streamyx definitely streamyx kalah..huh...tapi sygnya enggak ada di PERLIS..mahupun di KAJANG...sungguh sakitnya hati...hehehehe...

    kalau nak pakai LAN...definitely go lah kepada streamyx...kalau takat hang sorang...celcom broadband is enuff is enuff...

    nak lagi jimat buat mesyuarat penduduk kampung ajak pasang wireless lan kat kampung...mauahahahaha...satu umah singgit

    ReplyDelete
  6. Wan guna CELCOM, stakat ni ok laaa..coverage ok je.. kat arau leh guna, kangar apa lagi..amik kontrak 1 thn,tp skrg guna tak smpai stahun lg.. org kata Wimax lagi laju.. kalo dah smpai kat Perlis, ingat nak tuka la, try yg tu lak... tp buat masa skrg celcom pun boleyyyy lah! skrg DIGI pun ada broadband apa? Smpai ke lum ke coverage di perlis? mcm tak yakin je ~

    ReplyDelete
  7. Beli tiga-tiga hehehehheehe

    Gua guna P1-Max
    Setakat nih Puas hati arrrr!!

    ReplyDelete
  8. Abg Zauri (Kangaq), Aimi (Kuantan) & Munif (Muadzam Shah), semuanya, guna Celcom Broadband. Mmg mobile habih! We never leave home without it. Message ini pun di"Post"kan melalui Celcom Broadband. Sejujur2nya, kami bertiga bukan DUTA2 Celcom. Seduit pun kami tak amik dari Celcom. Bayaq pi kat depa ada la bulan-bulan - takut Broadband pun masok ayaq...

    ReplyDelete
  9. tima kasih utk semua yg bagi pndpt. aku dah suh en.abu baca semua komen2 korang. nanti nak buat mesyuarat tergempar, utk decide mana satu nak pakai... tQ ya...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails