Time panas-panas nih macam nih memang best kan kalau bleh makan dessert. Bukan desert tau tapi dessert. Especially yang disimpan dalam esbok bagi sejuk. Perrggghhhh, memang nikmat.
Few days ago aku buat puding laici. Resipi tak follow memanag. Ikut suka hati aku, agak2 ok masuk ja. Bahan2 cuma 10g serbuk agar2, air, setin laici in syrup, setin susu cair, gula. Itu saja. Siap.
Saja aku buat lembik sket, ala2 taufu fa. Bila nak makan kena cedok, licin ja masuk ke dalam tekak. 2, 3 hari simpan dalam esbok, dia akan jadi berair. Lagi sedap bila makan time tu.
fuh sedap tu. nikmat mkn dgn cuaca panas skrg ni
ReplyDelete@nieda
ReplyDeletea'ah nieda...mak mentua lalu kat belakang pun tak eperasan tau...
sedap tu kak ros!!!
ReplyDeleteteringin nk buat juga..2 hari lepas ada la buat bubur jagung...lama tak mkn.
@ibu_Arifa
ReplyDeletemin, sedap sgt esp bila sejuk... (masuk bakul angkat sendiri ke nih ekk?) hehehehe...kak ros x penah buat bubur jagung...issyyyy lama tak makan gak tu...man nak cari jagung ekk...hmmmm