On the way ke KL, papa bagitau satgi lunch kita makan kat Kuala Kangsar. Makan Ikan patin. Kami follow ja dari belakang, lagipun en abu mmg tak familiar jalan-jalan kat area tu. Follow punya follow sampai kat pesisir Sungai perak. Kat medan makan.
Nih menu pilihan untuk santapan tengahari kami. Ada ikan patin masak tempoyak, ikan keli bakar, udang galah masak sambal, masak lemak pucuk paku dengan siput sedut, sayur campur diiringi 2 jag air sirap.
Tengah makan pun sempat posing lagi. Cik Su berkepit ja dengan mama sepanjang perjalanan. Langsung takmo berenggang.
Ayra takmo disuapkan, nak suap ci-i (sendiri). Abah ayra dok tenung lauk mana yang aku nak makan dulu nih.
Akhirnya, semuanya tinggal tulang n cengkerang ja. Sehingga menjilat jari. Farysh Irfan, besday boy yang tak sihat sepanjang perjalanan dari Jitra ke KL. Cirit-birit yang teruk. Sampai ja KL, suhu badan terus naik 39 darjah celcius. Gi klinik, doc trus masukkan ubat ikut bontot. SIan farysh, rasanya sebab dia tak penah berjalan jauh mcm tu.
Lepas makan, sempat lagi jalan2 makan angin tepi sungai perak. Cuma kami 3 beranak sebab yang lain gi basuh b***k farysh. Kami 3 beranak nih ambik kesempatan mengisi masa terluang. Gambar kat atas tu View Jambatan Sultan Abdul Jalil.
Last but no tleast, gambar Masjid Ubudiah (kalau tak salah aku). Perjalanan kami diteruskan ke destinasi yang dituju.
sedapnya ikan patin masak tempoyak..my feberet dishes tu..dugaan untuk org pose arini..tgk pape je macam nak telan jer.
ReplyDelete@Ummi Aisyah
ReplyDeleteros x minat sgt, mkn sket2 jer... sabar yer, jap je lagi dah nak berbuka..
wallawey sdpnye lauk!
ReplyDelete@gee ryder
ReplyDeleteespecially masak lemak pucuk paku dgn siput sedut tu... sampai licin pinggan...