Thursday, May 13, 2010

AKU DAN PINK

Korang sendiri nampak layout blog aku PINK kan?

Di kalangan member2 zaman U dulu mmg ramai yang dah tau akan obsesiku dengan kaler PINK. Sampaikan diorang sendiri pernah cakap mcm nih

"Tadi nampak something kaler PINK, terus teringat kat kak ros"
(ramai kawan-kawan sebaya yang memanggilku 'kak ros' sebab kelebihan ketinggian ku dari mereka. Ketinggianku 173cm.)

Mula dari zaman blajar aku mmg dah minat dengan PINK. Nih salah satu gambaq koleksi PINK ku masa itu yang masih ada.

Dan kuabadikan jugak kaler feveret ku nih masa hari persandingan ku. Alhamdulillah, org sebelahku tak banyak cakap bila tau dia kena pakai persalinan PINK.

Begitu jugak bilik pengantin yang kuhias simple, disaluti dengan PINK.

Anak dara ku nan sorang terpaksa akur dengan kegilaan ibunya terhadap PINK.
(Nasib baik anak aku pempuan kan? Kalau lelaki, takkan aku nak salut dgn PINK jugak. Nanti jadi awww, tak ke haru. Tapi zaman sekarang lelaki metropolitan pun pakai jugak baju kaler PINK kan?)

Semua gambar2 di bawah kredit to google.
Tadi tangan aku tetiba gatal nak pi search pasal kitchen dan kitchen tools yang kaler PINK. Banyak rupanya. Periuk PINK ada.

Whisk, spatula n senduk PINK pun available.

Nih gadget2 kat dapuq, PINK belaka. Toaster PINK, mixer PINK, blender PINK. Semuanya PINK.
Scale PINK, dapur PINK, set pisau pun ada yang kaler PINK.

Dan ada jugak yang cat dapur diorang dengan kaler PINK. Nampak cantik, especially yang hot PINK macam nih.
Yang nih pun ok.
Tapi baby PINK nih nampak macam dull sket kan?

Kalau dapat beli high chair PINK nih untuk ayra, kan best. Aritu IKEA takdak kaler PINK, sebab tu aku rembat yang kaler merah.

Tapi dalam banyak gambar dapur PINK yang aku jumpa, yang bawah nih paling menarik hati. Set dapur menan. Comel jer. Sweet sangat. Mesti Ayra suka kalau dapat benda alah nih. Anak dara kena practice awal2.

Sekian. Sori kalau boring baca entriku yang panjang berjela nih. Nak ilangkan ngantuk di kala hujan sedang turun dengan lebatnya.

12 comments:

  1. wau....semer pink yer...comei warna pink ni..lembut jer...siti suka. tapi siti lebih suka biru.

    ReplyDelete
  2. @Siti

    biru cantik jugak kalau dimatchkan dengan pink... tapi ros lebih suka matchkan pink dgn soft green...

    ReplyDelete
  3. tak boring pon.. suka.. tambah2 part si ayra dlm baby cot! rs damai jaa... comel!

    ReplyDelete
  4. @monamie

    monaaaaaa........ mana menghilang? lama tak komen kat sini....sibuk decorate rumah ekk.... pink mmg soothing ja kan?

    ReplyDelete
  5. wah...minat pink rupanya hehhehe kita penah saje gatai2 propose kt en somi kita pakai kale pink nak time sanding dia ckp awk sanding la sorang2 hahahah

    ReplyDelete
  6. wah ibu Ayra memng sgt obses ngan pink kaler..tapi kabinet kaler pink tu memng cun,jarang org deko camtu.

    ReplyDelete
  7. ahehe.mcm sama je kite ni,kak.saya pun peminat pink.*ada saya buat entry psl ali in pink tp dlm draft lg.keh keh

    ReplyDelete
  8. @Nana
    tu lah kan, tak semua lelaki nak pakai pink walaupun masa sanding...tapi syukur sebab en abu ok je tanpa byk soal... tapi skrg nih dia dah takmo pakai pink...cukup sekali katanya...

    ReplyDelete
  9. @Ummi Aisyah

    a'ah, jarang org deco dapur dgn kaler pink...kalau hall, dining atau bilik tidur tu dah biasa... tapi cantik jugak kan?

    ReplyDelete
  10. @Diyana Zulkifli

    diyana: diyana n kak ros minat pink...pink itu comel...so diyana n kak ros adalah comel....hehehe, cepat up kan entri tu, tak sabor nak tgk ali in pink....mesti comel jugak...

    ReplyDelete
  11. kaklong, farah pun suka pink..and hello kitty..

    ReplyDelete
  12. @Adlina Husaini

    ya ka, bleh aa geng dgn farah...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails