Wednesday, January 13, 2010

BUAT PARA SUAMI

Tips pikat isteri

1. SENTIASA mengingati masa indah dan kenangan bersama isteri seperti tarikh mula berkenalan, tempat pertemuan, janji temu pertama, ulang tahun perkahwinan, tarikh lahir isteri.

2. UCAPKAN perkataan sayang sekurang-kurang sekali sehari. Wanita itu amat suka perkataan sedemikian tetapi lelaki sering kali melupakan ucapan keramat itu apatah lagi yang sudah lama berkahwin.

3. APABILA isteri menunjukkan sesuatu mesej seperti berpakaian cantik, lelaki perlu peka bahawa ada perkara mahu disampaikan isteri seperti tarikh hari lahir.

4. PAKAI pakaian yang cantik dengan bauan yang memikat ketika bersama isteri kerana isteri sukakan sesuatu yang harum dan menyegarkan. Sering kali lelaki lupa tanggung jawab mereka dan asyik menyalahkan isteri terutama yang lama berkahwin.

5. JANGAN terus mengutuk atau mengkritik jika makanan yang dimasak isteri kurang sedap, tawar atau masin. Sebaiknya beri teguran yang lembut yang tidak menyinggung isteri.

6. UNTUK menghidupkan suasana romantik terutama pasangan yang lama berkahwin, apa kata sekali sekala hadiahkan mawar merah untuk isteri.

7. SERING kali lelaki yang mempunyai anak kurang mempedulikan isteri dan mempunyai lebih masa dengan anak. Cuba bahagikan masa sama rata antara anak dan isteri.

4 comments:

 1. tima kasih tuan tanah....
  banyak info berpaedah dalam post nie..

  ReplyDelete
 2. wah good inpo..

  ReplyDelete
 3. wah wha.. wajib take note ni.. hehe tampal kat cermin. bagi 'dia' nampak.. kehkeh

  ReplyDelete
 4. kulop: insyaallah pasnih saya akan post info2 berpekdah lagi...

  nana: print out then bagi kat amrul...

  perfect love: yezza, buat jgn x buat...

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails