Wednesday, September 09, 2009

PUTERI MANDI

Lama rasanya tak tayang makanan kat sini kan...
Ok, jom kita tengok apa yang aku masak untuk berbuka semalam...
Memula nak tunjuk kuih Puteri Mandi...
Jangan tanya aku pasai apa nama dia mcm tu...
Aku mmg taktau jawapannya...
Tapi rasanya sedap sekali...

Memandangkan dalam esbox takdak stok ayam or daging tapi aku nak makan padprik...
Lagipun sayur-sayuran semuanya ada, jadilah Padprik Hotdog Ayam...
Habis licin semangkuk...

Lagi satu yang aku masak semalam adalah masak lemak telur...
Tak ditayangkan kat sini...
Dan untuk berbuka petang nih, dah ready Rich Choco Pudding...
Taktau ler rasanya mcm mana sebab nih 1st time buat...
Harap2 sedap la...
Tapi nampak macam menarik kan...?
Sebenarnya, kaler puding nih koko kehitaman...
Yang kaler tu putih tu aku tuang susu cair masa puding nih masih panas...
Kasi nampak cantik sket, baru rasa menyelerakan....
Yummmyyyy.....


12 comments:

  1. baru semalam mak wat kuih puteri mandi ni tp kita kureng skit sebab manis kan.
    menarik la puding tu

    ReplyDelete
  2. ros kurangkan sket gula, bagi manis sket2 jer... nampak mmg menarik tapi rasanya taktau ler mcm mana... harap2 sesedap rupanya jugak...

    ReplyDelete
  3. emmm...sedapnye puding tu...

    ReplyDelete
  4. hehehe, nampak sedap tapi rasa blom tentu...

    ReplyDelete
  5. ros, share la resepi puding koko tu..sedap la nampak...jgn lupe yer...:)

    rajinnya masak..:)

    ReplyDelete
  6. amboi amboi rajinnya kak long kita

    ReplyDelete
  7. kak su: ptg nih time berbuka ros rasa dulu puding tu... kalau sedap, ros share kat blog... x confident sebab 1st try nih... kalau masak, hasben makan byk...

    nami: teringin nak makan, kena masak sendiri la... nak mtk tlg mama dah tak buleh...

    ReplyDelete
  8. Along Nami dah pandai masak (cket)
    Hehehehhehe..

    ReplyDelete
  9. hai farah... selamat dtg ke blog kak long makyah...

    ReplyDelete
  10. erm.. bestnye puteri mandi tue.. terliur nie..

    salam ziarah..
    Selamat berpuasa..
    Selamat menghidupkan lailatulQadar..

    Selamat menyambut Aidilfitri juga yang bakal menjelma tidak lama lagi..

    makan rendang, ketupat, dodol dan lain2 tue.. ingat kat mar yang jauh di perantauan nie yer..

    salam ukhuwwah.. ade mase, jomla singgah ke teratak UnguViolet yer..

    ReplyDelete
  11. Haihhh... hari2 dok ceta pasal makan cik ros ni.. ni yg gerun nie... ~

    ReplyDelete
  12. ungu violet: salam ukhuwah... salam aidilfitri utk awak sekeluarga... singgah ler sini slalu yer...

    wan: alah, simple2 ja...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails