Monday, August 25, 2014

HOLIDAY | LANGKAWI 100514-110514 PT.2

Ok, sambung cerita bercuti di Langkawi. Part 1 ada kat sini ya.

Pagi kedua kat Langkawi dimulakan dengan breakfast nasi lemak udang galah kat area Kuah, tak jauh dari hotel tempat kami menginap. Pastu terus terjah Oriental Village sebab nak naik kereta kabel. Sampai Sana dalam pukul 10 lebih. Terus gi beli tiket kereta kabel. Ramai btol orang aritu. Sambil menunggu, jenjalan dalam oriental village dulu.


Sampai masa, batch tiket kami dipanggil untuk queue di stesen kereta kabel. Hampir sejam queue, akhirnya dapat naik kereta kabel Langkawi.


Gambar kenangan kami 4 beranak dalam kereta kabel Langkawi yang disnap oleh pasangan pelancong omputih. Thank you sir.


Azri keletihan coz dah skip waktu tido. Mujur tak buat perangai. Kesian jugak kat dia tapi bukan selalu kan dik kan.


Photo taken by kakak Ayra. Adik takmo senyum langsung. Bad mood. Ni di stesen kedua kereta kabel.


Ini di stesen terakhir. Photo taken by kakak Ayra jugak coz kami berdua saja yang sampai ke sini. En Abu dah tak larat dan kesiankan si kecik tu sebab cuaca panas. Cantik sangat pemandangan kat atas nih.


Sky Bridge under contruction so tak dapat nak gi situ. Takpelah, lain kali kita mai lagi. Memang satu pengalaman yang mendebarkan bila naik kereta kabel nih. Mengucap panjang. Tinggi sungguh. Alhamdulillah kami sampai ke stesen pertama dengan selamat. 

Keluar dari Oriental Village, terus ke Pekan Kuah nak shopping sikit. Kami pilih ke Kompleks Haji Ismail Group. Tak banyak shopping pun. Ye lah, last minit vacay kan. On the way ke kuah, singgah kat jeti ni ambik gambar kakak Ayra. Ros tak turun keta pun coz si kecik masuk dalam keta terus tertido.



Lepas shopping, singgah Makan di McD Kuah. Tiket feri untuk balik dah beli siap2 masa sampai kemarin. So, takdak la nak berkejar2an sangat kan coz dah tau time feri balik Kuala Perlis. 

Alhamdulillah, percutian yang menggembirakan especially buat Ayra walaupun perancangan last minit. Insyaallah ada rezeki, ibu dan abah bawak kakak dan adik ke Langkawi lagi ya.

Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM75 sahaja seumur hidup dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti.

REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE! SEBARANG PERTANYAAN, BOLEH HUBUNGI;
 
ROS
019-574 9154
Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD di seluruh negeri Perlis, Utara Kedah dan sekitar boleh hubungi ros untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan produk hebat ini. 
Ros akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia :-)
 
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EKSKLUSIF dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 
* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.


2 comments:

  1. salam kenal dari fifi.. syoknye langkawi..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails