Wednesday, February 24, 2010

NAMPAK LA KEMAS SIKIT...

Rumah sewa aku sekarang adalah rumah teres 3 bilik...
Sungguh comel rumah nih...
Sampaikan bilik ketiga kami terpaksa jadikan half stor, half dapur...
Tengoklah barang-barang yg 'tersusun' dalam bilik nih...
Macam2 ada.... Dari hadiah kawen aku dulu sampaikan stok barang2 rumah semuanya dlm bilik tu...
Aku cari idea mcm mana nak kemaskan 'gunung kinabalu' tu...

Dan akhirnya, aku beli stainless steel rack nih kat Giant weekend lepas....
Okla sikit dari 'susunan' sblom nih...
Lagipun takdak la barang2 tu bertindih sesama mereka...
Tapi bila dah siap ngemas, terpikir plak kalau rak nih lagi tinggi or lebar lagi better...
Lagi byk brg bleh letak...
Tapi ok la dulu buat sementara waktu...
Lagipun nih cuma rumah sewa....
Nanti rumah sendiri, buat siap-siap kabinet banyak2....


12 comments:

  1. ok lah tu kak long..tingat nami dulu masa dok umah sewa desa pinggiran putra sebelum masuk kuarters, umah comey sempit..dapur le paling bermasalah..nak membeli mcm malas je sebab pk nak dok sementara..so la ni, selepas tunggu setahun lebih utk duduk kuarters, lega sgt dah sbb dah ada kabinet dapur..masalah baru pulak muncul sebab tak penuh lagi dgn barang2 hehe

    ReplyDelete
  2. yupp kabinet mmg penting...
    kdg2 brg2 yg jarang guna tu tak tau nk bubuh mana kannn

    hope ur dram come true.. buat kabinet banyak k.. hehe

    ReplyDelete
  3. lagi byk kabinet dapur, lagi byk brg dibeli...lagi tensen nak kemas brgnyer...hehehe..cam k.su ni sampai dah melimpah kluar dr kabinet pun ada...end up tersusun kat luar gaks...nak besar mane lagi la cabinet dapur tu kan..adui la...tu pun dah byk brg k.su bawak blk kg...tinggal kat umah mak..:)

    ReplyDelete
  4. nami: hehehe, masa beli rak tu dok pk nak beli yg nih yg lagi satu (lebih tinggi) tapi takut x muat kalau ambik yg tinggi tu... last2 ambik yg comey, secomay rumah ku jugak....

    **Perfect Love: tenkiu... harap2 my dream come true la...

    kak sue:masalah ros skrg nih, brg lagi byk dr kabinet. mls nak beli kabinet sebab pk kan dok rumah sewa ja tp tak tahan tgk brg2 tersusun mcm gunung kinabalu, sebab tu beli jugak... tu pun x muat lagik....

    ReplyDelete
  5. ROS kita pun br pindah umah mmg xberkemas abes lg hehe nk suh en.somi lak sambung kemas

    ReplyDelete
  6. nana dah dok sendiri ke family mama nana yg berpindah? sian en somi, blk jauh2 kena ngemas tp biar sesama rasa kan...

    ReplyDelete
  7. mmg nmpk kemas skali!
    **seb baik umah sewa izan ni dah ada kabinet dapur.
    selamat mendeko dgn kabinet yg paling best kalau ada umah sendiri nnti!

    ReplyDelete
  8. mudah2an akan sentiasa kemas mcm tu... ya izan, actually ros dah mmg tak sabar nak duduk di rumah sendiri w'pun x tau lagi bila...

    ReplyDelete
  9. umah saye pun,tk tau nk letak brg2 ktne...wat 1 bilik,jd stor jg..heh

    ReplyDelete
  10. Agaknya kan, kita nih nanti kalau duduk rumah sendiri kena buat barapa bilik aa diyana? 6-7 bilik ke ekk, termasuk stor....hihihihi

    ReplyDelete
  11. kalau kita, kita akan masukkan semua tu dalam kotak..hehe..

    ReplyDelete
  12. tia, kebykan brg yg selalu diguna... kalau letak dlm kotak, susah la sket kalu nak guna....kan? tp btol, kalau letak dlm kotak lg kemas...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails