Monday, February 08, 2010

ASSISTANT MAMA TOK

Seminggu aku bercuti tanpa sebarang entri baru kan...
Mungkin semua dah sedia maklum yang aku ada inteviu on 3/2 lepas...
Kesimpulannya, aku dah buat apa yang aku terdaya...
Sekarang cuma mampu berdoa tak bertawakal kepada Yang Maha Esa...
Mudah-mudah2an aku tersenarai dalam yang berjaya... amin...

Start selasa last week sampai ahad (semalam) kami berumah tangga di rumah mama...
Sebabnya selasa-khamis en abu ada course kat Holiday Villa A.S...
Rabu tu aku inteviu...
Jumaat en abu ambik cuti dan aku pun tumpang 2 kaki bercuti...
Arini rasa berat ja badan nak mai kluster...
Tapi kena gagahkan jua, lagi sket thesis nak siap...
Chaiyok! chaiyok!

Aunty2 semua ingat lagi dak aku ada post gambaq ayra dok menyapu sampah kat porch rumah kami?
Kalau tak ingat, sila klik kat sini...
Kali nih aku train ayra masuk dapuq plak...
(sebenaqnya ayra yang dok ngacau mama tok dia kat dapuq)...
Mama tok bagi ayra pisau plastik n chopping board...
Seketoi ubi kentang untuk dijadikan bhn memotong..

"Cik kecik, sila duduk dgn sopan kalau nak buat keja kat dapuq nih..."

Tengok la tu, punya la khusyu' memotong tapi tak putus2 pun ubi tu...
Mana la nak putus, dah pakai pisau plastik....
Nanti dah besaq baru pakai pisau real, ok....
For the time being, sangat bahaya...

Dan last but not least....
Sebagai penghilang rindu buat aunty2 semua...
Gambar ayra bertudung hitam mama tok...
Terserlah 'kepenyekkan' hidung, 'ketembaman' pipi dan jugak 'keluasan' dahinya...

Sekian....

8 comments:

  1. kiut anak hang pakai tudung che ros

    ReplyDelete
  2. mcm ibu dia la.... hahaha

    ReplyDelete
  3. amboi rajin nye mnolong kt dapoq

    ReplyDelete
  4. dari kecik lg kena dedahkan diorg dgn keja2 org pempuan nih...

    ReplyDelete
  5. mcm ni aisy pun nami nak suh masuk dapuq juga lah, biar anak teruna sorang tu pandai masak :)

    ReplyDelete
  6. sapa tau nanti aisy jadi chef terkenal mcm chef wan....bleh dpt datuk...

    ReplyDelete
  7. ayra kena maintain rajin smpai ke bsr tau tlg ibu kt dpr hehe

    ReplyDelete
  8. aunty gee, ibu akan pastikan ayra akan tolong ibu bila besar nanti...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails