Tuesday, November 30, 2010

BASIKAL BARU AYRA

Tadaaaaa!!!! Inilah basikal baru ayra. Cantik tak?

Hehehe.... Mana ada, sah-sah tu bukan basikal kan? Dah terang lagi bersuluh yang tu motosikal. Nih kat Tesco SP Selatan, en abu belanja ayra naik motosikal nih. 5 minit=RM3, rasa mcm mahal je. Bila dah tamat tempoh, dapat la belon satu. Lawak tol tengok ayra naik moto nih coz dia tak pandai nak control. Kalau dah dipusing handle tu, macam tu je la gayanya kalau tak disuruh ubah. Nak bagi jalan moto nih just tekan pedal kat tampat letak kaki sebelah kanan. Ayra tak biasa naik motor atau basikal macam nih lagi. Sebelom dia cuma naik kereta kecik mcm kat bawah nih ja.

Yang nih dia dah terror. Tolak dengan kaki dgn control kereta tu memang dia dah cukup handal. Dan sekarang nih, kalau ayra naik kereta kecik nih, lutut dia akan sangkut di stereng. So, sebab kesian melihatkan keadaan itu dan selepas dah sihat sepenuhnya en abu decide untuk beli basikal baru untuk ayra. Ini yang betol ya.

Kebetulan time ambik gambar nih ayra pakai baju yang sedondon dengan kaler basikalnya merah+kuning. Tapi dia masih terkial-kial lagi nak mengayuh basikal nih. Blom pandai. Yang dia tau, tolak dengan kaki macam kereta kecik dia tu. Takpala, pelan2 blajar ya sayang. Nanti ayra pandai la kayuh basikal tu.


8 comments:

  1. Cantik basikal Ayra..

    ReplyDelete
  2. xper ayra, umar pon kayuh separuh2 je nih..asalkan jalann..heheh

    ReplyDelete
  3. sikecik akak lak, genap 3 tahunbaru pandai kayuh basikal, kalo idak, asik kayuh ngan kaki ja

    ReplyDelete
  4. merempit ar ayra pasni hehe..

    aqeel duk kayuh separuh2 je lagi beskal dia

    ReplyDelete
  5. @Emy Omar

    makasih aunty emy *wink*

    ReplyDelete
  6. @mama_umar_maryam

    tu arrr...slow2 ayra blajar sendiri...mula2 tolak dgn kaki then kayuh separuh2 then pandai kayuh sepenuhnya.... time tu claps for her la...

    ReplyDelete
  7. @MAMASYAZA

    nak kena tunggu ayra 3 tahun gak kot ekk kak suzi, baru dia pandai mengayuh...

    ReplyDelete
  8. @gee ryder

    hahaha, merempit dgn beskal takpa gee...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails