Wednesday, November 18, 2009

@ GUA KELAM, PERLIS

Ahad lepas aku ajak en abu ke Padang Besar...
Dah lama sangat tak gi sana...
Bukannya nak shopping sangat pun, saja nak gi jalan2 ujung minggu...
Tapi sempat la jugak rembat seluar baggy utk aku selai, dress utk ayra dan selebihnya bhn kudapan...

On the way balik, aku ajak en abu singgah Gua Kelam...
Dah lama nak ke sana tapi x sampai2 jugak...
Alang dah lalu jalan nak ke sana, singgah la...

Tapi sedih sangat sebab ari tu tak leh masuk dalam gua...
Tak sure la air naik atau depa buat renovation...
Tak dapat nak bawak ayra jalan2 dalam gua...
Takpalah, lain kali nanti kita gi lagi...

So, dah takleh masuk gua... jalan2 kat kwsn luaq saja la...
Posing sana, posing sini...

Anak dan ibu catwalk melalui walkway yang disediakan...


Dan akhirnya kami decide nak bagi ayra main ayaq...
Nasib baik mmg ada spare baju n pampers ayra dalam keta...
Tapi ibu n abah ayra takleh nak join sekali sebab x bawak baju lebih...
Ayra pun main kat tepi2 ja...
Memula dia takut nak masuk dalam ayaq...
Aku basahkan sket2 kaki, tgn and badan dia...
Sket2 masukkan kaki dalam ayaq...
At last, dia sendiri yang takmau keluaq dari ayaq tu... takmau balik...
Syok sangat pulak main ayaq...

Tapi aku tengok tgn n kaki dia dah kecut...
Terus angkat n salin baju dia...

Sblom balik harus singgah di playground...
Memang suka sangat la cik kecik tu kalau bleh main kat situ...
Sekali lagi syok main sampai takmau balik ...
Sampaikan kena dukung ke keta...

Aku n family enjoy sgt...
Aku n en abu plan nak gi lagi tapi x sure bila...
Kali nih ibu n abah ayra pun nak join mandi sekali...
Baru best....

10 comments:

  1. kalau damia..dpat mandi, main glonsor mmg sure xmau balik la jawabnye

    ReplyDelete
  2. ayra pun jenuh gak nak buleh ajak balik tu... sampai kena dukung...kalau harap jln sendiri, kami kena berkhemah kat situ la...

    ReplyDelete
  3. ayaq dia mmg sejuk tapi pasir tu buatkan xbest...kalau ada batu2 mcm kat sungai baru best cam kat sungai congkak syiokkk

    ReplyDelete
  4. uhuhuh best tu g gua kelam mandi2,
    sabtu lpas ada bdk2 klas g sana mandi,
    smpat gak diorng g melawat sugar-sugar...

    ReplyDelete
  5. dah lama pun tak kesana....cuti sekolah kali ni boleh gak kan bwk bebudak bertiga tu

    ReplyDelete
  6. cidah: main belah luaq agak x best... kalau bleh masuk gua, main ayaq kat belah sana mesti lagi syok... oittt, sg congkak tu kat perlis ka? melampau aa tu, rekomen tmpt 'yg dekat' sgt...

    muni: muni tak gi ke?

    kak suzi: bwk la bebudak tu kak, mesti diorg suka... tapi skrg nih train ah xleh naik...ditutup buat sementara waktu...

    ReplyDelete
  7. syoknyer dapat pergi padang besar dan gua kelam tuh..saya pun dah lama tak pergi sana..dkt 3 tahun dah rasenyer..

    amboi ayra..dapat main sampai tak mau nak balik yer..

    ReplyDelete
  8. min, k.ros yg dok perlis nih pun bukannya selalu p pdg besaq...gua kelam tu plak baru sekali nih pi sepnjg dok perlis...

    ReplyDelete
  9. xikut pom sbb diorng g satu keta jer,ingt nk join gak,p sbb ari tu ujan.cam mls nak ikut...
    k.long g ari ahad ke sabtu?

    ReplyDelete
  10. k.long gi ari ahad, petang...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails