Thursday, November 05, 2009

CUTEST BABY IN NATURE

Buat kesekian kalinya Mombloggersplanet menganjurkan contest...
Untuk bulan November 2009, CUTEST BABY IN NATURE...


1x First Prize

  • One Medium Landscape Hardcover or Medium Portrait Hardcover Photobooks by PhotoBook Malaysia (worth RM144)
  • One bag of his/her choice from AliceWonders (worth from RM50-RM200)

1x Second Prize

  • One Medium Portrait Softcover or Medium Portrait Classic Softcover by PhotoBook Malaysia (worth RM80)

1x Third Prize

3x Consolation Prize

*************************************************************

Dan gambar yang telah ku rasa sesuai dgn contest nih adalah:


Nama Baby: MYA ADZRA ZUHAYRA BINTI MOHD ABU ZAR
D.O.B: 4TH MAY 2008

Gambar nih diambil oleh aku aka ibu ayra kat garden Thistle Beach Resort, Port Dickson... Masa nih aku kena attend conference kat resort tu... Alang2 dah ke sana, bawak en abu dan ayra sekali...buleh menikmati percutian sekeluarga... Lepas breakfast, aku n en abu bawak ayra jenjln keliling garden resort tu sampai ke pantai... Dalam banyak2 gambar yang diambil, gambar nih yang aku paling suka... dunno why... mungkin sebab ayra nampak serasi dgn background yang sgt greeny itu...

Pada pendapat aku, sangat elok kanak2 atau bayi semuda usia yang mungkin didedahkan aktiviti luar terutama sekali yang berkaitan dengan alam semulajadi. Dengan itu mereka dapat mempelajari banyak perkara baru yg ada di sekeliling mereka. Contohnya, berkenalan dgn pokok2 dan binatang. Tempat yang paling sesuai adalah zoo. Selain itu, aktiviti luar jika dilakukan bersama ahli keluarga yang lain akan lebih mengeratkan hubungan kekeluargaan...


5 comments:

  1. wah..ayra dah join contest ni yer.. good luck yer.

    mmg syok tgk rumput hijau kat belakang tu..

    ReplyDelete
  2. min: belek2 ada gambaq yang sesuai, apa lagi...terus la join... takut2 dok ralit2 lupa trus...

    ReplyDelete
  3. k.ros, anis pn suke sgt ngan gambo ni..sbb ayra pki baju kaler black n white, polka dot plak tu, so sweet..cm nak cri je dress cmtu gak utk khayra, hehe..

    ReplyDelete
  4. rajin nau join contest good luck ye

    ReplyDelete
  5. Anis:hihihi...nih pun salah satu feveret foto kak ros... dress tu simple jer... rembat kat reject shop jusco ipoh... cari ler utk khayra, nanti leh sedondon dgn kak ayra...

    nana: akan ku join selagi termampu...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails