Wednesday, May 20, 2009

SUSTAGEN JUNIOR 1+


Before this aku ada post entri pasai susu yg ayra minum, NOVALAC IT...
Last month aku decide nak tukar susu dia...
Surf internet, cari info pasal susu2 yang sesuai...
Try request for the sample...
Aku dapat sample enfagrow dan sustagen...
Try bagi ayra minum 2-2 susu tu tapi enfagrow dia tolak...
Sustagen tu dia minum abis 5 oz...
Actually aku mmg prefer sustagen tu untuk gain weight ayra...
Sebabnya last month berat dia x brapa naik, almost flat dia nye graf...

So, skrg nih ayra dah bertukar ke Sustagen Junior 1+...
Dia suka sgt, aku pun suka bila dia suka...
Hope ayra akan gain weight sket pasnih...
Ptg nih nak bawak ayra gi hospital, ambik jab utk setahun...
Suppose last week tapi ayra demam...
So, postponed ptg nih...

12 comments:

  1. najlaa ada masalah berat jgk, dia underweight,dah lah ari tu cirit, iskh, turun lagi gamaknya.. susah sgt nak bagi makan.. memilih plak tu.. oo, wan pun nak tuka susu jgk lah nnti, tgk mana yg sesuai noo

    ReplyDelete
  2. Salam...........

    Selagi tak sesuai tukar jew....heheheh

    Nasib Baik baby Gua.....guna Susu badan Mak dia hehehehh

    ReplyDelete
  3. naufal pun x lalu makan sekarang, ros..susah sgt kalau bab makan..x tau kenapa..dah buat mcm2, ya la kot dia boring kan..tp sama jugak..nasib baik susu dia mau minum..harap susu ja la..naufal minum enfagrow yang vanila..

    ReplyDelete
  4. ros, nk tanya nih..mcm mana nak buat link kat blog tu..dah try x bleh pun..

    ReplyDelete
  5. wan: semlm nurse ckp, kalau berat tp bb aktif and dia lalu mkn, shud be no problem. yg problem nya kalau dia x lalu mkn n pasif. try la tukar susu, mana tau sesuai n bleh gain weight najlaa...

    dj epoi: dah dekat 10 jenis susu ros try, sampai yg sesuai dgn novalac IT, skrg try sustagen, alhamdulillah...sesuai jugak... ayra pun minum susu ibu dia jugak tapi campur2...

    riyuzi: tapi ros tgk bdn naufal sihat, okla tu... ayra x lalu enfagrow... skrg sustagen pun vanila gak...

    ReplyDelete
  6. Anonymous5:34 PM

    anak sy minum susu sustagen 1+ terus berak kerap...pe sal ek??? tak sesuai ke?

    ReplyDelete
  7. @Anonymous

    mungkin tak sesuai dgn anak awak... better mtk pndpt paed... atau awak cuba cairkan susu anak awak tu (lebihkan sukatan air)...

    ReplyDelete
  8. Anonymous11:08 AM

    salam. saya nak tahu berape sukatan untuk susu sustagen junior ni?kotak dia dah hilang la.
    terima kasih

    ReplyDelete
  9. @Anonymous

    maaf tak dapat nak jwb soalan tu sebab skarang anak saya dah tak minum sustagen...

    ReplyDelete
  10. salam, sekarang anak mama fiyan juga berak2. tapi aktif n makan jg...

    ReplyDelete
  11. @FiyanParent's

    alhamdulillah kalau mcm tu...maksudnya sistem pencernaan dia baguslah...

    ReplyDelete
  12. lam knal...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails