Wednesday, May 04, 2011

THIS PRINCESS IS 3 YEARS OLD!

Pejam celik, pejam celik dah 3 tahun aku melahirkan ayra. 3 tahun jugak keluarga kami diserikan dengan kehadiran anugerah terindah dari Yang Maha Esa.
Masih ingat ketika aku dimasukkan ke wad 2 minggu lebih awal dari due date aku disebabkan oleh kekurangan air ketuban. Dan aku terpaksa di induced untuk memaksa baby kluar lebih awal dari tarikh jangkaan. Aku dan keluarga hanya mampu berdoa semoga selamat semuanya dan baby yang dilahirkan sihat dan sempurna anggota badannya.

Alhamdulillah, 4 Mei 2008 tepat pukul 12.53 pm aku selamat melahirkan seorang puteri seberat 3.1kg. Mya Adzra Zuhayra diberi nama. Ketika itu dunia dirasakan terlalu indah dan sempurna bagiku dan en abu.

Setahun berlalu, ayra membesar seperti kanak2 normal lain. Aku bersyukur ke Hadrat Ilahi.

Tahun kedua, semakin banyak cakapnya. Semakin banyak juga karenahnya. Tetapi bagiku, semua itu adalah asam garam hidup. Tanpamu anakku, ibu dan abah tentu sunyi dan sepi.

Tahun ini, sudah 3 tahun ayra bersama kami. Akalnya makin panjang, makin banyak yang di belajar. Alhamdulillah, mudah2an ayra membesar sebagai seorang gadis dan wanita yang solehah dan berilmu.

SELAMAT HARI ULANGTAHUN MU YANG KE-3...

IBU DAN ABAH TERLALU MENYAYANGIMU...

TIADA GALANG GANTINYA DIRIMU BAGI KAMI...

TERIMA KASIH YA ALLAH DI ATAS KURNIAANMU INI...

AMIN YA RABBAL A"LAMIN... :'-(

pssst: ini adalah scheduled entry. airmata ku menitis ketika menaip entri ini. ibu sayang ayra sangat2....

12 comments:

  1. happy birthday ayra..smoga jd anak yg solehah..cute sgt ayra ni...

    ReplyDelete
  2. slamat hr jadi ayra..moga jadi anak yg baik dan sihat selalu...

    kiss...dr aunty dan hariz..muah

    ReplyDelete
  3. hepi beday ayra..semoga jadi anak yg solehah
    amin

    ReplyDelete
  4. happy besday ayra..be a good girl dear..semoga jadi anak yg solehah dan murah rezeki selalu..:)

    ReplyDelete
  5. Happy besday ayra..Moga ibu ayra tabah membesarkan ayra..bila nak kasi hadiah baby pada ayra ni ?

    ReplyDelete
  6. @AChik

    TQ achik...amin ya rabbal a'lamin...

    ReplyDelete
  7. @Adyshariz

    TQ aunty... mudah2an mcm tu la hendakNya... amin...

    ReplyDelete
  8. @Nana

    Tq aunty nana... insyaallah...

    ReplyDelete
  9. @ShaFiAti

    Tq aunty sue...aminnnn....

    ReplyDelete
  10. @mela

    Tq aunty mela... insyaallah... bab baby tu no komen...

    ReplyDelete
  11. happy bday ayra!
    whoaa makin besar makin pandai bergaya la ayra heee

    ReplyDelete
  12. @gee ryder

    TQ aunty gee.. tu la, pengaruh tv nih...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails