Friday, February 18, 2011

LYE HUAT GARDEN PART 1

15 Feb 2011 sempena cuti umum di perlis, aku ajak en abu ke Lye Huat Garden di kawasan R&R Changlun. Kawasan rekreasi nih ala2 zoo+taman bunga/bonsai. Macam-macam benda ada kat sini. Fees masuk agak mahal, RM10 untuk dewasa dan RM4 untuk kanak2 5 tahun-12 tahun. Tapi aku rasa agak berbaloi memandangkan kawasan Kedah dan Perlis yang agak terkebelakang dengan tempat riadah sekeluarga macam nih. Zoo pun takdak.

Ayra pose di pintu masuk ke Lye Huat Garden.

Sebaik masuk pintu utama, korang disambut dengan lanskap yang dikuasai oleh satu pokok bonsai yang besaq.

Patung-patung askar zaman Tamadun China lama. Poyo ja en abu posing gitu. Layan je la.

Ayra naik kuda besi.

Tengok sapa lagi tinggi?

Ayra posing sendiri then request aku ambik gambaq dia.

Konon-konon dua beranak nih dok main-main dengan 'kuda' tu.

Ishhhh, bolattttnya pipi aku.

Salah satu jambatan yang merentasi kolam buatan manusia yang dipenuhi dengan ratusan ikan toman yang sebesar paha.

Single pose. Nampak skema le plak.

Charlie's Angle pose by ayra dan en abu.

To be continued...

8 comments:

  1. hehehe kiut je en abu posing
    dah geng ngan amrul nih
    hahaaa

    ReplyDelete
  2. comel la ayra..pandai posing.

    huhu jauhne changlunnnn

    ReplyDelete
  3. @atty's

    sangat unik...tunggu part 2,3... kalau nak tau apa lagi keunikan yang ada kat sini...

    ReplyDelete
  4. @Nana

    tu lah pasai...sblom nih dok posing ala skema je...tetiba dtg sini, lain plak jadinya...

    ReplyDelete
  5. @gee ryder

    ayra memang kamera friendly...ala, masih dalam malaysia jugak kan...jemputlah dtg sini...

    ReplyDelete
  6. Best jugak ye tempat ni,nampak sangat unique

    ReplyDelete
  7. @Emy Omar

    a'a emy, best...tak kira utk bebudak atau kita yg dewasa... ada peluang, singgah la...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails