Dah lama bercita-cita nak buat coklat sendiri. Akhirnya last weekend aku terjah ke kedai jual bahan-bahan buat kek di Jitra, rembat sepapan dark choc dengan hazelnut paste. Plan nak mix dengan white choc yang masih berlamabk dalam esbok. Siap beli acuan choc lagi. Dan hasilnya
Amacam? Ok tak? Hehehehe, coklat nih sangat sedap. Tak manis sangat. Tapi kalau ada kekacang lagi best. Terlupa nak beli kekacang sebenarnya aritu. Takpa, pasnih nak beli kekacang plak. White choc masih berbaki dalam esbok, tambah beli dar choc je. Puas hati bila buat sendiri.
Bahan-bahan:
1 bar dark choc
1 bar white choc
1 sudu besar hazelnut paste
Cara membuat:
Double boil kan semua bahan. Bila sebati, sudukan ke dalam acuan. Sejukkan, siap untuk dimakan.
pssst: aku pakai white n dark choc brand Colatta.
sedapnyer..comey bentuk bear ada,kura2,singa..hehe =D
ReplyDelete@~izan~
ReplyDeletebentuk2 tu yang buat anakk2 geram nak makan...comey je...
oh camtu jer ker, kaedah nak buat coklat..
ReplyDeletekalo ade rezeki, leh la buat nanti.. terima kasih sharing.. ;)
@kakyong
ReplyDeletemcm tu lah yang ros buat, kak yong...yang org lain buat ros taktau la camana...cubalah kak yong, insyaallah anak2 suka...