Wednesday, October 13, 2010

AYRA 'TOLONG' LIPAT KAIN

Kalau perempuan tu perempuan jugak. Sekarang nih ayra takleh tengok aku nak melipat baju, dia mesti nak 'tolong' lipat sekali. Aku biarkan je ayra lipat baju-baju dia sendiri. Baju-baju dia kan kecik, so senang sket dia nak handle. Kalau baju-baju aku n en abu, susah le sket sebab saiz besaq dari org yg nak melipat.


Dan hasilnya....

Sudahnya aku jugak yang kena lipat balik semua baju-baju dia. Tapi tak kisah la, slow2 ajar dia. Lama2 makin kemas. Just nak terapkan sifat tanggungjawab dlm diri ayra. Melentur buluh biar dari rebung. Kan?

8 comments:

  1. Same like Dhiya..dah pandai lipat baju sendiri..walaupun x berapa nak menjadi tapi sebab hari2 trained dia dah nampak sedikit improvement. betul tu, melentur buluh biar dari rebung

    ReplyDelete
  2. alololo rajinnye si kecik comei ni :) bagus anak ibu.. syahmie pun rajin jugak, tapi kejap je la kan.. siap kene marah lg kalau btlkan ape yg die lipat huhu.. sudahnye fara biarkan je ape yg die dah lipat, sakit mate serabut tgk tak teratur tu tahan kan je lah, name pun anak lelaki kan :D

    ReplyDelete
  3. rajinnya ye ayra..tapi bagus memula bagi dia train mcm ni dulu..lelama nanti mesti dah pandai..

    ReplyDelete
  4. amboi rajin ayra kan..
    sama mcm damia klw ibu dia sbok lipat kain dia pon sbk nk tlg

    ReplyDelete
  5. @BIONIC WOMEN

    kalau dah hari2 prektis, lama2 terer la... kita buat keja2 tu mcm 'mainan' diorg... baru fun...

    ReplyDelete
  6. @Fara

    ayra pun sama, kalau dia tgh lipat jgn dikacau kain yg dia dah lipat... sudahnya pelan2 ros ambik lipat balik atau biaq dia buat sampai jemu baru ros ambik n lipat balik... rajinnya syahmie, boy pun rajin lipat baju... senang la mama dia...

    ReplyDelete
  7. @Ummi Eisya

    harap2 mcm tu la... biar sekrg dia lipat tak elok, nanti dah besar ringan tulang nak nolong ibu dia buat keja...

    ReplyDelete
  8. @Nana

    kalau perempuan tu perempuan jgak...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails