Friday, November 18, 2005

..::T.U.J.U.H::..

Pakcik, nih ciri-ciri tujuh aku... apesal ler ko tagged aku? ish..ish...penat mikir nih, sori aa kalau tak cukup tujuh benda yg disenaraikan.... bukan melarikan diri tau, tapi i've no idea... hope ko puas ati ekk ;-)

7 perkara yang aku nak buat sebelum mati
1. nak gi mekah (kalau boleh dlm usia muda nih)
2. for sure la kawin dan ada anak-anak yang comel seterusnya cucu, cicit, piut... ( insyaallah)
3. membina kehidupan yang cukup selesa dan sederhana bersama keluarga aku
4. nak gi oversea (tak termasuk mekah w'pun tu oversea)... memana ja tak kisah tapi kalau
boleh, aku nak gi paris (huhuhu, angan-angan tu)
5. aku nak buka butik sendiri ( jadi tauke tu)... agak2 korang, ada talent tak aku ni aaa??
6. pakcik, aku nak naik 'belon' jugak, mama cakap aku penah naik masa kecik tapi x ingat aaa...
x feel..
7. bayar semua utang2...PTPTN, KPM...dan lain2 lagi yg akan dtg kot-kot akan 'terutang'...

7 benda yg paling aku tak boleh buat
1. makan tauge dalam bihun/kueyteow/mee goreng... tapi kalau kerabu atau sayur tauge
semata-mata, leh plak aku makan ;-)
2. duduk dekat2 dgn org yg tgh isap rokok...aku alergik asap rokok maa...bleh sesak nafas..
3. sepahkan bilik coz aku rajin mengemas (hehehe, siap masuk bakul angkat sendiri tu)..kalau sepah pun, on the spot trus kemas...
4. biarkan je budak nangis.... mungkin sebab aku anak sulung dan sifat keibuan aku terlalu tinggi (rujuk ciri-ciri individu Julai kajian personaliti mengikut tarikh lahir Dr. Mohd Fadzilah
Kamsah)
5. cuit bebudak kecik kalau aku selisih dgn diorg kat mana-mana... paling kurang pun aku main mata dgn diorg (suka sangat dengan budak kecik)
6. bgn awal pagi melainkan ada keje nak buat...vitamin M banyak sgt...
7. pakai baju x bergosok melainkan terdesak sangat (baju-baju selain t-shirt aa)

7 perkara yang buat aku tertarik pada lelaki
1. tinggi dari aku...ciri utama nih tau... (pastikan ketinggiannya melebihi 173cm)
2. caring
3. pandai mengambil hati mama & papa... dan sudah semestinya mama n papa aku suka...
4. ikhlas dengan apa yang dia buat dan apa yang dia berikan... dapat lihat dari air muka dan cara dia melakukan sesuatu..
5. dapat tahan dengan perangai aku yang ada ON dan OFF nih ( thanx to him, hope we last
forever)
6. ada x-factor yang hanya aku sorang yang tau (aku taktau nak explain camana, so xyah susah
pikir ekk)
7. apa lagi??? yang pasti, aku akan tertarik pada apa yang aku suka...

7 perkataan yang selalu keluar dari mulut aku...
1. eh, sayang....( nih ler yang aku sebut kalau 'ter'latah)
2. astaghfirullah hal'azim (bukan nak tunjuk alim tau tapi betul nih...)
3. ye ker?
4. kenaper ekk?
5. Ooooo...ic
6. hmmmmm....
7. eh...eh...

7 selebriti yang aku minat dan pernah minat
1. Norman Hakim (aku suka cara dia membawa diri dan cara dia dengan family dia dan jugak ini
gelaran utk 'MAZG' masa dia kurus dulu, org cakap muka dia mcm muka norman hakim)
2. Mawi (jgn kutuk aa kalau x suka dia)...aku suka sebab dia sederhana dari segala
segi...personaliti dia biasa2 saja..
3. Fahrin Ahmad(hero Villa Cinta Daddy)...nih pun ala-ala macam norman hakim tapi kdg-kdg dia 'over' sket..
4. Rosyam Noor.... sweet kalau dia senyum..
5. Mohd Pierre Andre ( anak teruna Khatijah Tan aka hero Salon)...baru 2o thn tapi muka macam dah 27....
6. coming soon...
7. coming soon...

7 orang yg aku nak tag
1. iriena
2. yus
3. adik
4. sham
saper lagi ekkk?? hmmm.... tak terpikior plak...

hadoiii la, penatnya nak ngabihkan T.U.J.U.H nih...

1 comment:

  1. huhu..sungguh menarik ciri-ciri nko ni. kalau kau nak bukak butik, kena la pelbagaikan kaler fesyen ko tu. jgn la asyik pinkkk aje :-p. klo bukak butik awal, aku kawin nnt bleh la aku tempah kt butik ko jer.

    aku pn susah nk mkn togeh. kalau mkn mee ke kuey tiaw ke, siap boleh asingkn lg, togeh, batang sawi. dh asingkn br mkn.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails