Orang utara panggil pulut sekaya. Tatau la mcm mana bleh dapat nama tu. First time aku buat untuk iftar di rumah MIL, 15 Ramadhan aritu. Secara fizikalnya kurang menjadi sebab portion pulut terlebih tebal dari portion untuk 'kepala hijau'. Tapi rasanya tetap mantopppp....
Resipi aku ambik dari mama. Nak cuba ke? Hmmmm.... Memandangkan secara fizikalnya pulut sekaya aku nih tak berapa menjadi, so aku tak dapat lagi nak syer resipi ngan korang. Sebab aku tatau sukatan sebenar bahan2 yang aku guna, aku main sukat agak2 je. Nanti lagi sekali aku buat, aku sukat betoi2 then aku syer resipi ngan korang....
janji ada rupa sri kaya kak long! hehehe
ReplyDeletealahaaii peberet weols gak nie...
ReplyDeletemesti sedap kan..huhu
p/s gift uols tu sudah slamat diterima..dpt tak sms weols??
comei dah tu, janji sedap
ReplyDelete@Adlina Husaini
ReplyDeleterupa dan rasa mmg dah ada....cuma kena improve sket ja lagi bg cantik...
@Hezesuze
ReplyDeletealhamdulillah rasanya mmg sedap...kalau ditebalkan lagi kepala dan dinipiskan sket pulut tu sure marvellous...dah sampai ekkk hadiah tu? alhamdulillah...harap sukalah ye...sms? tak dpt pun....
@MAMASYAZA
ReplyDeletekena alter sket lagi tu kak suzi...rasa dah sedap...