Monday, May 30, 2011

PROJEK HUJUNG MINGGU (PINK-PATISSERIE)





Masih dalam proses untuk memantapkan skill baking dan decorating those cakes n cupcakes.

http://pink-patisserie.blogspot.com


Friday, May 20, 2011

Thursday, May 19, 2011

AKU HAPPY....

Ya, aku happy. Sangat happy sebab.........
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
Ada 7 BE sedang menari2 di blog aku sekarang nih. BE ke-6 hingga ke -12 utk tahun 2011. TQ En Nuffnang.


5 dah ME utk tahun nih. Alhamdulillah walaupun jumlahnya ciput.

Wednesday, May 18, 2011

PULUT MANGGA ATAU JEMPUT2 UBI KENTANG BERCHEESE?

Panjangnya tajuk entri. Tajuk panjang coz malas nak taip entri panjang. So, yang mana satu idaman kalbu? Pulut mangga atau kat peghelih kami panggey pulut pelam atau

cucoq ubi kentang yang ditabur dengan cheese dan dimakan dengan sos mayonis.

Ya, aku memang suka mereka2 makanan. Apa yang ada dalam stok, itu yang aku masak. Sekian.

Tuesday, May 17, 2011

Wednesday, May 11, 2011

WORDLESS WEDNESDAY








Ayra sedang menggayakan baju hadiah dari aunty mela. TQ aunty mela...

Tuesday, May 10, 2011

SELAMAT HARI IBU CUPCAKE


AYRA'S 3RD BIRTHDAY CELEBRATION

ALhamdulillah malam sabtu lepas kami suami isteri selamat mengadakan jamuan keluarga sempena ulangtahun ayra yang ketiga. Keluarga dan jiran terdekat ja diundang. Kenduri besday ja, kalau kenduri kawen anak dara aku nih, insyaallah ramai2 semua aku jemput ekk...

Birthday girl kemain lagi posing kat kek besday dia yang dibuat khas oleh ibu tersayang, aku ler tu.

Pose lagi, siap2 nganga mulut. Dah tak sabaq nak makan kek ka?

Family potret. Sebelum tetamu sampai, kami pose dulu.

Simple deco dan meja kek dan menu utama (bihun goreng). Selain tu aku buat popia crabstick+sos cili mayonis, puding cocktail, mama aku buat pulut seri kaya, MIL buat kuih lompang dan pizza. Jajan, kacang, coklat, jelly pun ada utk kanak2. Buah oren pelengkap rasa. Sirap dan teh panas penghilang dahaga. Meja menu lain aku ada snap tapi tak sure apsal tak lekat dlm memori card.

Mama dan mami (mak sedara aku merangkap kakak mama yang baru sampai dari kelantan) attend konvo sepupu aku di PTSS.

Abah ayra sedang khusyu' jadi khalifah doa selamat.

Birthday girl dan sepupu-sepapatnya yang seronok dapat topeng zorro, topi besday dan tiup2 pettttt (aku tatau apa nama benda tu, yang bila tiup buka gulung then bunyi pettttt). Dari kiri, ayish (anak adik aku), ayra, marissa dan maisara (anak SIL).

SIL dan BIL aku sedang menikmati makanan yang ada.

SILs aku, T dan Fiza (dok sarat bawak perut, insyaallah due date bulan depan).

Tak banyak gambaq sebab takdak sapa pegang kamera. Semua sibuk melayan tetamu plus makan2. Yang ada nih pun aku curi2 ambik. Gambar potong kek pun takleh nak amik sebab birthday sangat excited tengok orang ramai kat rumah dia, so dia cuma layan kawan2 dan asyik main sampai basah baju dek peluh. Aku biarkan ja dia main, kan malam tu hari dia. Bila orang dah balik, salin baju, terus terleleh sebab letih sangat main.

Alhamdulillah semua berjalan lancar walaupun menu yang teramat simple. TQ pada yang sudi datang. Insyaallah tahun depan kita jumpa lagi.

Monday, May 09, 2011

SPECIAL MADE FOR HER WITH BUNDLE OF LOVE





on 8th May 2011 @ our home sweet home....

to be continued...

http://pink-patisserie.blogspot.com

Sunday, May 08, 2011

SELAMAT HARI IBU.... MAMA, MAK!

Di kala resah ini kian mendesah dan menggalaukan jiwaku
Kau ada di sana …
Di saat aku terluka
hingga akhirnya…tercabik-cabiklah keteguhan hatiku
Kau masih ada di sana…

Ketika aku lelah dan semangatku patah untuk meneruskan perjuangan,
terhenti oleh kerikil –kerikil yang kurasa terlampau tajam
hingga akhirnya aku pun memilih jeda!!!
Kau tetap ada di sana…
memberiku isyarat untuk tetap bertahan

Ibu…kau basuh kesedihanku, kehampaanku dan ketidakberdayaanku
"Tiada lain kita hanya insan Sang Kuasa,
Memiliki tugas di bumi tuk menegakkan kalimatNya
Kita adalah jasad, jiwa, dan ruh yang terpadu
Untuk memberi arti bagi diri dan yang lain"
Kata-katamu laksana embun di padang gersang nuraniku
memberiku setitik cahaya dalam kekalutan berfikirku
Kau labuhkan hatimu untukku, dengan tulus tak berpamrih

Kusandarkan diriku di bahumu
Terasa…kelembutanmu menembus dinding-dinding kalbuku
Menghancurleburkan segala keangkuhan diri
Meluluhkan semua kelelahan dan beban dunia
Dan membiarkannya tenang terhanyut bersama kedalaman hatimu

Kutatap perlahan…
matamu yang membiaskan ketegaran dan perlindungan
Kristal-kristal lembut yang sedang bermain di bola matamu,
jatuh…setetes demi setetes
Kau biarkan ia menari di atas kain kerudungmu
Laksana oase di terik panasnya gurun sahara

Ibu…
Nasihatmu memberi kekuatan untukku
rangkulanmu menjadi penyangga kerapuhanku
untuk ,menapaki hari-hari penuh liku
…semoga semua itu tak akan pernah layu!

Ibu…
Dalam kelembutan cintamu, kulihat kekuatan
dalam tangis air matamu, kulihat semangat menggelora
dalam dirimu, terkumpul seluruh daya dunia!

puisi diambil dari sini

gambar kek adalah hasil tangan aku sendiri. chipsmore cheese cake.

Friday, May 06, 2011

AYRA'2 3RD BURZDAY SMALL CELEBRATION

Semalam, 4 Mei aku ada appoinment dengan doktor di Klinik ORL di Hospital Sultanah Bahiyah. Nothing serious, juz check up biasa lepas aku discaj dari wad pasal kes kayap kat telinga 2 bulan lepas. ALhamdulillah semua clear dan aku tak perlu attend check up lagi.

Selesai jumpa doc, aku ajak en abu singgah kedai kek, beli kek comel yang cukup2 utk 3 org makan. Then kami ke Souq Al-Bukhary coz nak ke Marrybrown and nak beli something for this coming saturday. Nak makan kat MB tu sebab nak cari nasi (time tu pukul 11 pagi), brunch kat situ la sekali gus celebrate birthday ayra bertiga beranak.

Nih la rupa birthday girl nya. Atas kek tu ada gummy bear yg boleh di makan tapi terlindung dek lilin 3 btg tu. Siap bertopi besday. Dia sendiri request nak dok atas buai.

Si besday girl dengan ibunya. Sampai senget2 kepala dia.

video

Last but not least, video besday girl tiup lilin. Alhamdulillah, kecik tapi amat bermakna.

pssst: gambar abah ayra tak kelihatan dalam entri sebab aku lupa nak ambik gambaq en abu coz terexcited olus lapar sangat. sori abang...




Wednesday, May 04, 2011

THIS PRINCESS IS 3 YEARS OLD!

Pejam celik, pejam celik dah 3 tahun aku melahirkan ayra. 3 tahun jugak keluarga kami diserikan dengan kehadiran anugerah terindah dari Yang Maha Esa.
Masih ingat ketika aku dimasukkan ke wad 2 minggu lebih awal dari due date aku disebabkan oleh kekurangan air ketuban. Dan aku terpaksa di induced untuk memaksa baby kluar lebih awal dari tarikh jangkaan. Aku dan keluarga hanya mampu berdoa semoga selamat semuanya dan baby yang dilahirkan sihat dan sempurna anggota badannya.

Alhamdulillah, 4 Mei 2008 tepat pukul 12.53 pm aku selamat melahirkan seorang puteri seberat 3.1kg. Mya Adzra Zuhayra diberi nama. Ketika itu dunia dirasakan terlalu indah dan sempurna bagiku dan en abu.

Setahun berlalu, ayra membesar seperti kanak2 normal lain. Aku bersyukur ke Hadrat Ilahi.

Tahun kedua, semakin banyak cakapnya. Semakin banyak juga karenahnya. Tetapi bagiku, semua itu adalah asam garam hidup. Tanpamu anakku, ibu dan abah tentu sunyi dan sepi.

Tahun ini, sudah 3 tahun ayra bersama kami. Akalnya makin panjang, makin banyak yang di belajar. Alhamdulillah, mudah2an ayra membesar sebagai seorang gadis dan wanita yang solehah dan berilmu.

SELAMAT HARI ULANGTAHUN MU YANG KE-3...

IBU DAN ABAH TERLALU MENYAYANGIMU...

TIADA GALANG GANTINYA DIRIMU BAGI KAMI...

TERIMA KASIH YA ALLAH DI ATAS KURNIAANMU INI...

AMIN YA RABBAL A"LAMIN... :'-(

pssst: ini adalah scheduled entry. airmata ku menitis ketika menaip entri ini. ibu sayang ayra sangat2....

Related Posts with Thumbnails